Дом народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/ прихватио је иницијативу потпредсједника ФБиХ Светозара Пударића да буде подигнуто спомен-обиљежје убијеним Србима у протеклом рату на локалитету Казани у Сарајеву.

Пударић је раније од градских власти у Сарајеву затражио да се спомен-плочом на Казанима обиљежи мјесто страдања недужних жртава ликвидираних током протеклог рата.

На данашњој сједници федералног парламента, делегат Јосип Перић затражио је од надлежних конкретан одговор због оспоравања судских пресуда за злочине почињене у Бугојну.

Осврчући се на процес ревизије корисника борачких права,  он је рекао да је „бесмислено да стварне жртве буду изведене из права“.

Перић је иницирао подношење извјештаја о учињеној ревизији због чињенице да се у пресуди Суда БиХ налази неколико особа које су означене као жртве у логорима, а сада им се укидају права.

„Такође се наводи да је један од команданата логора Бесим Хоџић, сада савјетник министра за питање бораца Зукана Хелеза“, рекао је Перић.

Делегати Дома народа усвојили су већином гласова и иницијативу Колегијума Дома за оснивање заједничке комисије за европске интеграције оба дома федералног парламента.

Извор: СРНА

Ostavi poruku