Британски амбасадор у БиХ Најџел Кејси оцијенио је да је БиХ децентрализована као и Велика Британија и да ће таква остати док се креће према чланству у ЕУ.

„Схватио сам да сви људи у БиХ чврсто желе бити у Европи и да је мјесто БиХ чврсто у Европи. То је циљ на којем ћемо сви заједно радити“, рекао је Кејси на вечерашњем пријему у Бањалуци који је организовао за представнике институција РС, невладиних организација, међународних организација са сједиштем у Српској и медија.

Британски дипломата је подсјетио да је Велика Британија једна од ријетких земаља која је задржала канцеларију Амбасаде у Бањалуци.

„Тешка економска ситуација натјерала нас је да свуда у Европи затворимо све наше канцеларије ван главних градова, али смо одлучили да као изузетак задржимо ову у Бањалуци и то је показатељ наше преданости будућности  БиХ“, закључио је Кејси.

Пријему, који је организован у пивници „Златна кригла“, присуствовали су министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић, министар науке и технологије Јасмин Комић, градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић, представници СНСД-а, СДС-а и ПДП-а, представници невладиних организација, међународних организација са сједиштем у Српској и медија.

Ostavi poruku