Насловна Босна и Херцеговина ХСП: Хрватима у БиХ не треба трећи ентитет

ХСП: Хрватима у БиХ не треба трећи ентитет

0

Хрватима у БиХ не треба трећи ентитет него равноправност, односно модел према којем ће бити задовољни и економски сигурни тако да немају разлога да одлазе у иностранство, поручено је вечерас на трибини коју је у Сарајеву организовала Хрватске странке права (ХСП) БиХ поводом избора у Хрватској 4. децембра.

Обраћајући се присутнима, предсједник ХСП-а Хрватске Даниел Срб рекао је да Хрватска мора Хрватима у БиХ да обезбиједи политичку и сваку другу подршку, те да развија економске односе на такав начин да људи у БиХ могу доћи до радних мјеста, а не да одлазе због већих плата.

Он је додао да се његова политичка странка противи уласку Хрватске у Европску унију, јер више нема интереса и зато што су прошла времена када се економски просперирало уласком у тај савез држава.

„Тамо више нема новца, а структура европских фондова тако је одређена да не одговара развоју медитеранских земаља чланица. Такође, стоји чињеница да су Румунија и Бугарска од уласка у ЕУ економски назадовале“, напоменуо је Срб.

Предсједник ХСП-а БиХ Звонко Јуришић истакао је да се његова странка залаже за територијалну реорганизацију цијеле БиХ и да није за стварање трећег ентитета на подручју југо-западне Херцеговине.

„Помислићете да желимо на неки начин да укинемо Републику Српску – не. Али, можда би требало регионализовати Републику Српску, односно од једног њеног дијела Посавине направити регију која би у себе укључила општине које су у Федерацији БиХ, али и Српској“, рекао је Јуришић.

Учесници трибине позвали су све грађане у БиХ са правом гласа за парламентарне изборе у Хрватској да 4. децембра изађу на биралишта.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version