Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић изјавио је да му пријете и из кабинета једног министра и да је то и пријетеће писмо „Црне руке“ предао полицији.

Он је у интервјуу „Блицу“ навео да му је прије петнаестак дана стигло слично писмо као и од „Црне руке“ и то електронском поштом из Београда.

У њему су, како је рекао, на листи осуђених на смрт још многи, „а међу њима је и предсједник Србије Борис Тадић“.

„Оба писма сам предао полицији. Мислим да и инспираторе и извршиоце могу да открију лако, али се плашим другачијег исхода. Јер, недавно је полиција открила одакле су ми упућиване неке анонимне претње, а упућиване су из кабинета једног министра и са његовог телефона. Полиција је била у кабинету тог министра, а онда је неко ставио вето на објављивање резултата истраге“, тврди Драшковић.

Он сматра да није нимало случајно што се то поклапа с тренутком када му, како тврди, јавно пријете и неки министри, чија имена није навео, који траже да буде ућуткан.

„Све оне снаге које су у последњој деценији прошлог века скривиле све ратове, злочине и саму трагедију српског народа на Косову и Метохији, сада су се ујединиле с циљем да се Србији блокирају сви путеви ка ЕУ. Јавно тврде да Америка пропада и да се ЕУ распада, па ће се Србији ускоро, како кажу, указати шанса да опет буде лидер хаоса у региону“, казао је лидер СПО-а и додао да се Србија вратила у деведесете године и преживљава их.

Он је рекао да је сигуран да га прислушкују као и деведесетих и да је та техника много напредовала. Прислушкују га, како је навео, због тога што наставља „борбу за Србију у Европи“, да се правди приведу „некажњене убице Милошевићеве тајне полиције и да се ријеше неразјашњени њихови злочини“ и што тражи да се пред грађанима Србије отвори „црна књига тих служби, да се отворе тајни досијеи“.

Драшковић је навео да су стратешки партнери СПО и ДС и ЛДП и ЛСВ и „лијеви и десни и људи изван странака и богати и сиромашни, сви разумни грађани Србије којима је стало до европске Србије“.

 

Ostavi poruku