Основни суд у Пожаревцу данас је, због наступања апсолутне застарјелости кривичног гоњења, одбио оптужбу против Марка Милошевића за пребијање припадника „Отпора“ Небојше Соколовића у Пожаревцу 2. маја 2000. године.

Пресуду којом је оптужба против сина бившег предсједника СРЈ одбијена суд је донио послије саслушања вјештака медицинске струке, који је потврдио да су Соколовићу нанијете тешке повреде, али да из постојеће документације не може да се закључи и да су биле опасне по живот.

Кривично гоњење за тешке тјелесне повреде, које су квалификоване и да су „опасне по живот“, касније застаријева, али како то није оптужба против Милошевића, због застарјелости је одбијена.

Соколовић има право да уложи жалбу Апелационом суду.

Милошевић, који је у бјекству и у Руској федерацији ужива азил, био је оптужен да је са сарадницима и тјелохранитељима 2. маја 2000. претукао, поред Соколовића, „отпораше“ Момчила Вељковића и Радојка Луковића.

Поступак за напад на Вељковића је застарио раније јер је задобио лаке тјелесне повреде, а Луковић, који је такође имао тешке повреде, у међувремену је погинуо у саобраћајној несрећи.

Ostavi poruku