Директор „Скај Српске“ Зоран Ињац изјавио је да би Бањалука могла да добије сталну авионску везу с главним градом Аустрије, уколико домаћа авио-компанија ускоро добије „зелено свјетло“ од Владе Републике Српске /РС/ и Министарства саобраћаја и веза за успостављање властитог линијског ваздушног саобраћаја са бањалучког аеродрома.

Ињац је напоменуо да је компанија надлежним у октобру предала план успостављања саобраћаја сопственим средствима.

„Бањалука је својевремено имала добру везу са Бечом и сва наша истраживања показују да постоји потреба за реализацијом тог саобраћаја. Већ смо имали састанке са представницима аустријске компаније, који су начелно подржали наш план“, истакао је Ињац за бањалучки „Фокус“.

Он је додао да је план свакодневна линија према главном граду Аустрије, уз три седмична лета према Цириху, који се показао као једна од интересантних дестинација. Намјера је, каже Ињац, да се коначно уђе у озбиљну фазу развоја компаније „Скај Српска“, што, прије свега, значи изнајмљивање одговарајућег ваздухоплова.

„Истраживања су показала да овом тржишту требају два авиона, капацитета око 70 сједишта, којима би се одржавао саобраћај према жељеним дестинацијама у Европи. Морам нагласити да је постојање авио-саобраћаја услов за било какав даљи развој и долазак инвеститора, којима је неопходна добра и квалитетна веза са овим простором. Исто се односи и на развој туризма“, нагласио је Ињац.

Он је оцијенио да је за развој компаније потребно уложити око 3.000.000 до 4.000.000 КМ на годишњем нивоу, што представља минимална улагања у развој једне тако важне гране какав је авио-саобраћај.

„У овом моменту наилазимо на потпуно разумијевање и не желимо да се заробимо некаквим високим цијенама најма авиона и преузимањем обавезе да остваримо већи број сати. Имамо квалитетне понуде да се ‘Скај Српска’ увеже на резервационе системе озбиљних авио-компанија у ЕУ, што је основни услов да би могли продавати карте до крањих дестинација“, рекао је Ињац.

Ostavi poruku