БAЊAЛУКA – Половина машиновођа „Жељезница РС“ који су нелегално обуставили рад има плату већу од 1.000 марака, а уколико би њихови захтјеви, које су ставили пред управу предузећа као услов за покретање возова били прихваћени, њихова зарада достизала би и до 1.500 марака или готово двије просјечне зараде у Српској.

С обзиром на то да машиновође имају средњу стручну спрему, њихова плата, у случају да буду прихваћени захтјеви, била би већа од плате запослених у многим службама „Жељезница“ који имају вишу и високу спрему.

„Глас Српске“ је у посједу платних листа 238 машиновођа, међу којима је већина оних који су обуставили рад, у којој се наводи да је њихова просјечна плата око 980 марака. У једном случају плата машиновође премашила је чак 2.200 марака.

Према платној листи машиновође осим основне плате, која се израчунава на основу остварених радних часова, добијају и топли оброк, накнаду по километру од једне марке и накнаду за превоз. Свим машиновођама основна плата у старту је увећана за 20, у неким случајевима и за 30 процената, док код мањег броја повишица износи 15 одсто. Тако просјечни машиновођа са увећањем плате од 20 одсто, топлим оброком, накнадом за километар час и трошковима превоза има плату од 900 до 1.200 марака.

Машиновође су прије више од мјесец обуставиле рад тражећи да километар час умјесто досадашње једне марке износи 2,4 КМ. Километар час представља накнаду по часу које машиновође проведу мимо мјеста запослења. Та накнада према колективном уговору за запослене у „Жељезницама“ износи пет одсто од дневнице.

Према уредби Владе РС донесене почетком прошле године дневница је лимитирана на 20 марака, што значи да километар час износи марку. Од августа 2009. до ступања на снагу Владине уредбе машиновође су добијале накнаду за километар час од 2,2 КМ, јер им је дневница износила чак 44 марке.

Поред повећања накнаде за километар час на 2,40 марака машиновође траже и исплату разлике за период од ступања на снагу Владине уредбе и новог обрачуна накнаде.

Генерални директор „Жељезница РС“ Драган Савановић изјавио је недавно у интервјуу „Гласу Српске“ да је висина километар часа дефинисана колективним уговором и да је у вези са дневницом.

– Влада је прошле године смањила дневницу са 44 на 20 марака и слиједом тога је и тај материјални трошак пао са 2,4 на марку, јер пет одсто од дневнице од 20 марака, како је дефинисано колективним уговором, износи марку. По колективном уговору право на ту накнаду, осим машиновођа, има комплетно возопратно особље, које не подржава овај протест и одбијање рада – рекао је Савановић.

Он је истакао да изузев Самосталног синдиката машиновођа синдикати који дјелују у „Жељезницама“ не прихватају фаворизовање једне струке, до којег би дошло уколико би било удовољено захтјевима машиновођа.

– Једноставно тим фаворизовањем други би били стављени у подређени положај. Свјесни смо да је посао машиновођа тежак, али није ни најодговорнији. Има много одговорнијих занимања у „Жељезницама“ – истакао је Савановић.

Као примјер навео је да машиновође не могу бити фаворизоване у односу на отправнике возова или прегледаче кола, за чије позиције се захтијева исти ниво образовања.

– Машиновођа одговара за воз, а отправник возова за саобраћај. Машиновођи се може десити грешка и да буде у опасности, а отправник возова може увијек машиновођу довести у опасност и да својом грешком доведе у ситуацију да пусти воз на воз – казао је Савановић.

Предсједник Синдиката саобраћајно-транспортне дјелатности „Жељезница РС“ Златко Марин рекао је да није реално да се повећа накнада за километар час са једне на 2,4 марке.

– Тражећи повећање накнада машиновође настоје само да фаворизују своје занимање у предузећу. Они већ имају повлашћени положај, а сада износе захтјеве који су ван свих законских оквира. Уколико би била повећана накнада за километар час, поједине машиновође би имале троструко већа примања у односу на раднике са високом и вишом стручном спремом – рекао је Марин.

Због огромних расхода и вишка радника „Жељезнице РС“ већ годинама гомилају губитке. Само у првих девет мјесеци ове године направиле су 15,6 милиона марака новог губитка, чиме је укупни минус повећан на 182 милиона марака. Да би смањила трошкове пословања, управа предузећа је израдила систематизацију радних мјеста, према којој је 440 радника вишак, али због опструкција појединих синдиката, она још није реализована.

Машиновођа као директор

Плата машиновође Марка Даничића у марту ове године достигла је чак 2.273 марке. Његова основна плата увећана је за 20 одсто, а добио је и 191 марку за топли оброк, 80 марака накнаде за километар час и невјероватних 1.136 КМ за трошкове превоза.

Његова зарада била је готово у рангу директора јавних предузећа у Српској, којима је уредбом Владе плата ограничена на максималних 3.000 марака.

Табела

Година              Износ дневнице          Километар час

2003.                         20,40                         1,08

2004.                         20,50                         1,09

2005.                         27,50                         1,37

2006.                         37,50                         1,87

2007.                         37,50                         1,87

2008.                         37,50                         1,87

од 1.8. 2009.              44,00                         2,20

2010.                         20,00                         1,00


Ostavi poruku