Насловна Свијет Берлускони: Ако треба да умрем, умријећу у парламенту

Берлускони: Ако треба да умрем, умријећу у парламенту

0

Италијански премијер Силвио Берлускони је под све већим притиском да поднесе оставку, а позивима да оде са функције данас се придружио и његов главни коалициони партнер Умберто Боси.

Берлускони међутим каже да ће „ако треба да умре, умријети у парламенту“, преносе медији.

„Не разумијете, ја сам рођен на изборима, пред очима јавности, и ако треба да умрем умријећу у парламенту,“ рекао је Берлускони министрима са којима који су га позвали да размотре могуће опције додајући да неће поднијети оставку због осипања већине, објавио је Коријере дела сера.

Боси је рекао новинарима уочи гласања о буџету у парламенту да је од Берлусконија затражено да поднесе оставку, као и да би бивши министар правосуђа Анђелино Алфано, требало да преузме његово мјесто, пренио је Би-Би-Си.

Берлусконијева већина се осула прије гласања о буџету при чему је неколико посланика поднијело оставку или рекло да ће се успротивити предложеном закону.

Гласање о буџету које је обично рутинска ствар је тако попримило много већи значај као тест Берлусконијеве политичке снаге.

Италијански премијер је до сада инсистирао на томе да има довољну подршку и још јуче је демантовао наводе да подноси оставку, називајући их „неоснованим гласинама.“

Берлускони је послије синоћњих разговора унутар сопствене партије и са лидерима Лиге за сјевер остао при томе да ће сачекати да види исход гласања прије него што донесе коначну одлуку шта ће учинити.

Италијански буџетски дефицит је релативно низак, али комбинација ниске стопе раста италијанске привреде и јавног дуга од 1,9 билиона евра је код инвеститора подстакла страховања да би Италија могла да буде сљедећа жртва европске дужничке кризе.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version