Мушкарац чији су иницијали Ђ.С. ухапшен је јер ноћас испред угоститељског објекта „Мистик“ на Палама из пиштоља пуцао у Љубу Гачанина и ранио га у груди.

Гачанин је одмах након пуцњаве која се догодила око 2.30 часова превезен у Дом здравља Пале, гдје му је указана љекарска помоћ, након чега је на сопствени захтјев превезен у Клинички центар Кошево у Сарајеву, ради даљег љекарског третмана, саопштено је из Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Источно Сарајево.

Осумњичени Ђ.С. лишен је слободе и том приликом му је одузет пиштољ, а након тога спроведен је и задржан у Полицијској станици Пале.

Он је са више хитаца из пиштоља пуцао у Љуба Гачанина нанијевши му тешке тјелесне повреде у виду једне устрелне ране на лијевој страни груди, наводи се у саопштењу.

О овом догађају обавијештена је дежурни окружни тужилац Зорица Ђурђевић. Полицијски службеници ЦЈБ Источно Сарајево настављају даљи рад на расвјетљавању и документовању овог кривичног дјела.

Портпарол Клиничког центра Кошево Биљана Јандрић рекла је Срни да је Гачанин примљен ноћас са устрелном раном и његово здравствено стање је стабилно.

Ostavi poruku