Bez milosti! Ovako bi mogao da se opiše postupak policajca Zorana Bulatovića (41), optuženog da je 30. maja u Podgorici ubio bivšeg boksera i policajca Aleksandra Sašu Pejanovica (37). Bulatoviću sudenje za ovaj zlocin počinje 7. novembra, a u meduvremenu se na Jutjubu pojavio i snimak ubistva napravljen kamerama za video-nadzor.

Bulatović je nakon što je ubio Pejanovića počeo da lomi inventar po kafani, a nije, kako se u prvi mah verovalo, prišao bivšem bokseru da mu pomogne. Na video-snimcima koje je policija uzela sa jednog od butika u blizini kafane „Lido“, u kojoj je likvidiran Aleksandar-Saša Pejanović, vidi se kako je Bulatović hladnokrvno ubio bivšeg bokserskog reprezentativca. Kako se na snimku vidi Bulatović je, prišao stolu za kojim je Pejanović sjedio sa društvom i počeo da se svađa s njim. Kamera je zabeležila i trenutak kada se Bulatović direktno obraća Pejanoviću nakon čega dolazi do prepirke između njih. U sledećem momentu bivši bokser ustaje i prolazi pored policajca koji poteže službeni pištolj, piše podgorički list Dan.

List opisuje dalje snimak, koji prikazuje i kako jedan od Pejanovićevih drugova pokušava da smiri Bulatovića, ali tome ne uspeva jer dobija udarac u glavu. Prepirka između Bulatovića i Pejanovića se nastavlja, kada Bulatović pištolj podiže u pravcu bivšeg boksera. Potom Bulatović pljuje Pejanovića koji mu uzvraća na isti način iako je u njega uperen pištolj. Tada policajac hladnokrvno puca Pejanoviću u u grudi nakon čega bivši bokser pada na beton.

Kamera dalje prikazuje kako se posle ubistva Bulatović se najpre šetka oko teško povređenog Pejanovića koji leži, tako da su se kao netačne pokazale informacije, objavljene neposredno nakon ubistva, kako mu je pokušao pomoći. Bulatović par sekundi kasnije lomi stolice i inventar lokala „Lido“, piše Dan.

Na snimku se vidi i kako nakon toga iz obližnjeg ulaza izlazi Bulatovićeva supruga. Policajac sa suprugom odlazi do ulaza, ubrzo se vraća, prilazi teško povređenom Pejanoviću i zajedno sa njegovim društvom ga ubacuje u automobil i prevoze ga do bolnice. Međutim, bivši bokser je na putu do bolnice podlegao je povredama.

Kamera je zabeležila i da je Saša Pejanović dvadesetak minuta pre ovog događaja mirno sa društvom sedio u kafani „Lido“ i nije slutilo da će biti hladnokrvno ubijen.

Nakon hapšenja, na saslušanju u policiji Bulatović se branio ćutanjem. On tada nije želeo da odgovara na pitanja inspektora kriminalističke policije.
Motiv ubistva Pejanovića i dalje nepoznat

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da Bulatović u momentu zločina nije bio na dužnosti već u civilu, te da je bivšeg boksera ubio iz službenog pištolja. Motiv likvidacije do danas je nepoznat.

Bulatović i Pejanović su bile komšije, živeli su u istom ulazu i poznaju se više od 20 godina. Bulatovićeve kolege, inspektori za krvne i seksualne delikte odmah nakon likvidacije, u prisustvu njegovog advokata po službenoj dužnosti, pokušale su da ga saslušaju, ali je on odbio da iznese svoju odbranu. Policija je ispitala tada i dvojicu Pejanovićevih drugova, čije se verzije događaja u potpunosti poklapaju, a njihovu istinitost potvrđuje i video- zapis, skinut sa kamere obližnjeg kafea „Moderato“.

Pejanović tužio policiju za torturu

Bivši bokser Pejanović široj javnosti je poznat, jer je poslednjih godina tužio pripadnike policije zbog torture koju je doživeo, nakon što je uhapšen zbog učestvovanja u neredima ispred zgrade Skupštine kada su crnogorske vlasti priznale nezavisnost Kosova.

 

 

Ostavi poruku