Швајцарска полиција из ријеке је, у мјесту Рајнек, извукла мртво тијело мушкарца чији се идентитет још утврђује. И док је идентитет службено још непознат, јавност је увјерена како је ријеч о Марију Бигонију (27), свједоку у суђењу ‘ хрватској мафији’ која је намјестила преко 200 фудбалских утакмица диљем свијета, пише Тагблатт.

Бигони је нестао само километар даље од мјеста гдје је тијело испливало, а није пронађен нити након интензивне потраке која је укључивала упорабу паса трагача и хеликоптере.

У жижу јавног интереса је дошао након кладионичарског скандала 2009. године када је заједно с још троје суиграча осумњичен да је намјештао утакмице.

Бигони је признао како је у утакмици против Лугана 2009. године његов друголигашки клуб Госао намјерно изгубио утакмицу. Од тог тренутка постао је свједок у суђењу ‘хрватској мафији’.

И док власт чека на форензичке налазе, јавност је увјерена како је мртво тијело управо нестали млади играч. На Фацебооку се појавила група ‘ РИП Марио Бигони’, али убрзо је уклоњена с те друштвене мреже.

Ostavi poruku