Švajcarska policija iz rijeke je, u mjestu Rajnek, izvukla mrtvo tijelo muškarca čiji se identitet još utvrđuje. I dok je identitet službeno još nepoznat, javnost je uvjerena kako je riječ o Mariju Bigoniju (27), svjedoku u suđenju ‘ hrvatskoj mafiji’ koja je namjestila preko 200 fudbalskih utakmica diljem svijeta, piše Tagblatt.

Bigoni je nestao samo kilometar dalje od mjesta gdje je tijelo isplivalo, a nije pronađen niti nakon intenzivne potrake koja je uključivala uporabu pasa tragača i helikoptere.

U žižu javnog interesa je došao nakon kladioničarskog skandala 2009. godine kada je zajedno s još troje suigrača osumnjičen da je namještao utakmice.

Bigoni je priznao kako je u utakmici protiv Lugana 2009. godine njegov drugoligaški klub Gosao namjerno izgubio utakmicu. Od tog trenutka postao je svjedok u suđenju ‘hrvatskoj mafiji’.

I dok vlast čeka na forenzičke nalaze, javnost je uvjerena kako je mrtvo tijelo upravo nestali mladi igrač. Na Facebooku se pojavila grupa ‘ RIP Mario Bigoni’, ali ubrzo je uklonjena s te društvene mreže.

Ostavi poruku