На најновијој објављеној снимци хватања Моамера Гадафија виде се тренуци након што је бивши диктатор извучен из цијеви у којој се скривао те је стављен на аутомобил.

Око њега се налазило неколико побуњеника који су га ухватили. Гадафи их је питао што раде. „То није дозвољено по исламским законима. То што радите је забрањено. Дечки то што радите је погрешно. Знате ли разлику између доброг и лошег“, упитао их је Гадафи.

Побуњеници су само викали „Бог је велик“. Док је Гадафи молио за милост један од побуњеника му је рекао „зашути, псу“. Но, снимка и откива да је Гадафи прије смрти могао ходати те баца ново свјетло на његову смрт која је највјеројатније било убиство.

Племе бившег либијског диктатора Моамера Гадафија тражи од Пријелазног националног савјета брзи покоп бившег вође и његових синова у граду Сирту како и налажу исламски закони и традиција племена.

Мушкарци, жене и дјеца су се окупили близу мјеста гдје је изложено Гадафијево тијело те се желе фотографисати с њим. „Желимо видјети пса“, неки су викали, пише Ал Арабиyа. Гадафијево тијело је смјештено у клаоници у трговачком центру док либијске власти расправљају како и када га покопати.

Ostavi poruku