Na najnovijoj objavljenoj snimci hvatanja Moamera Gadafija vide se trenuci nakon što je bivši diktator izvučen iz cijevi u kojoj se skrivao te je stavljen na automobil.

Oko njega se nalazilo nekoliko pobunjenika koji su ga uhvatili. Gadafi ih je pitao što rade. „To nije dozvoljeno po islamskim zakonima. To što radite je zabranjeno. Dečki to što radite je pogrešno. Znate li razliku između dobrog i lošeg“, upitao ih je Gadafi.

Pobunjenici su samo vikali „Bog je velik“. Dok je Gadafi molio za milost jedan od pobunjenika mu je rekao „zašuti, psu“. No, snimka i otkiva da je Gadafi prije smrti mogao hodati te baca novo svjetlo na njegovu smrt koja je najvjerojatnije bilo ubistvo.

Pleme bivšeg libijskog diktatora Moamera Gadafija traži od Prijelaznog nacionalnog savjeta brzi pokop bivšeg vođe i njegovih sinova u gradu Sirtu kako i nalažu islamski zakoni i tradicija plemena.

Muškarci, žene i djeca su se okupili blizu mjesta gdje je izloženo Gadafijevo tijelo te se žele fotografisati s njim. „Želimo vidjeti psa“, neki su vikali, piše Al Arabiya. Gadafijevo tijelo je smješteno u klaonici u trgovačkom centru dok libijske vlasti raspravljaju kako i kada ga pokopati.

Ostavi poruku