Високи функционер Српске радикалне странке /СРС/ Драган Тодоровић оцијенио је да је политика Бориса Тадића, када је ријеч о Косову и Метохији, доживјела потпуни крах, зато што је он у посљедње три године буквално испуњавао све налоге Брисела и Вашингтона.

Он је рекао Срни да је Тадић испуњавао налоге Брисела и Вашингтона са једним јединим циљем – да обмане грађане Србије о наводној причи да Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, а у позадини се крила монструозна превара, јер је Тадић прихватао све те налоге и омогућавао Косову атрибуте државности.

Тодоровић сматра да је то почело прихватањем мисије Еулекса, потпуним промашајем у вези са тужбом код Међународног суда правде у Хагу, са резолуцијом која је промијењена у УН, а врхунцем преваре назвао је актуелне преговоре.

„Суштински,  довео је до логичног краја такве политике да Кфор сада поново ратује против Срба и на силу покушава да уклони барикаде које Србима значе или опстанак, или егзодус“, упозорио је Тодоровић.

Он је рекао да грађани на Косову и Метохији у четири српске општине, на сваки могући начин мирним протестом хоће да спријече да Тачијеви полицајци и цариници дођу на прелазе Брњак и Јариње.

„До које границе ће Кфор ићи ја не знам, то све зависи и од потеза које ће повући актуелна власт у Србији, односно шта ће већ данас урадити. Срби у ове четири општине очигледно су потпуно на јучерашњем састанку одбацили политику Бориса Тадића и Демократске странке, између осталог, у њиховим закључцима то се јасно и наводи“, рекао је Тодоровић.

Након што Кфор и лидери четири општине на сјеверу Косова јуче у Зубином Потоку нису успјели да постигну договор и рјешење за снабдијевање јединица Кфора на сјеверу, припадници Кфора почели су нешто прије 6.00 часова у селу Јагњеница уклањање барикада са алтернативног магистралног пута који Косовоску Митровицу повезује са административним прелазом Брњак. Припадници Кфора бацили су сузавац да би растјерали окупљене грађане.

У Грачаници ће данас у 11.00 часова бити одржан централни митинг подршке поводом напете ситуације на сјеверу Косова и Метохије и као знак подршке Србима на барикадама према административним прелазима Јариње и Брњак.

Извор: СРНА

Ostavi poruku