Насловна Србија Тадић: Кфор и Еулекс да се уздрже од употребе силе

Тадић: Кфор и Еулекс да се уздрже од употребе силе

0

Предсједник Србије Борис Тадић затражио је јутрос од Кфора и Еулекса да се уздрже од употребе силе, а од локалних лидера Срба на сјеверу Косова да одлучују искључиво у интересу грађана, а не према интересу њихових страначких шефова, саопштено је из Предсједништва.

„Захтијевам од Кфора и Еулекса да се уздрже од употребе силе, а од локалних лидера да доносе одлуке које се тичу искључиво виталних интереса грађана и доприносе очувању нашег народа на Косову, а не интересима њихових страначких шефова који и ово питање дневно политички инструментализију у сврху неких будућих избора“, наводи се у саопштењу.

Предсједник Србије је истакао да „грађани ни по коју цијену не смију прибјећи насилним реакцијама, јер оне воде у суноврат“.

У саопштењу се каже да држава Србија захтијева од свих чинилаца стриктно поштовање резолуције 1244 Савјета безбједности УН и План у шест тачака генералног секретара УН, који дефинишу статусну неутралност међународних институција на Косову.

Тадић је навео и да је потребно обезбиједити несметано логистичко снабдијевање међународних мисија.

Кфор је рано јутрос, нешто прије шест часова уклонио један од три камиона на споредном путу у Јагњеници, недалеко од главне барикаде у селу Зупче на правацу за Брањак.

Припадници Кфора су са више дестина возила током ноћи кренули из базе у Новом Селу код Вучитрна према Ибарском Колашну и административном прелазу Брњак.

Извор: БЕТА

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version