Активисти Српског народног покрета Наши у знак протеста због одржавања концерта Дине Мерлина у Београду запалили су заставу Босне и Херцеговине.

Као јављају медији у Србији, припадници овог радикалног покрета незадовољни су што ће Дино Мерлин наступити у Београду, први пут након двадесет година јер је, према њиховом мишљењу, ширио мржњу против Срба и „промовисао муслиманске паравојне формације“

Као аргумент наводе и пјесму Да те није Алија коју је Дино Мерлин компоновао у част Алије Изетбеговића.

Припадници овог покрета заставу су запалили поред графита са ликом Ратка Младића, како би, како наводе Наши,  указали да се у Србији “хероји који су бранили народ од исламских фанатика прогоне, хапсе и испоручују Хашком суду док се промотерима зличина попут Дино Мерлина организују концерти и даје медијски простор”.

Игор Маринковић, активиста Наших, написао је на свој профилу на Фејсбуку и обавјештење за  полицију:

“Ово није никаква застава већ плаво платно са две жуте звезде и парчетом жуте тканине. Морало је да се импровизује или можда не”.

Дино Мерлин ће након двадесет година наступити у Београду. Због изузетно велике заинтересованости београдск публике, Дино ће у Београду пјевати двије ноћи заредом, 25. и 26. новембра.

Ostavi poruku