Aktivisti Srpskog narodnog pokreta Naši u znak protesta zbog održavanja koncerta Dine Merlina u Beogradu zapalili su zastavu Bosne i Hercegovine.

Kao javljaju mediji u Srbiji, pripadnici ovog radikalnog pokreta nezadovoljni su što će Dino Merlin nastupiti u Beogradu, prvi put nakon dvadeset godina jer je, prema njihovom mišljenju, širio mržnju protiv Srba i „promovisao muslimanske paravojne formacije“

Kao argument navode i pjesmu Da te nije Alija koju je Dino Merlin komponovao u čast Alije Izetbegovića.

Pripadnici ovog pokreta zastavu su zapalili pored grafita sa likom Ratka Mladića, kako bi, kako navode Naši,  ukazali da se u Srbiji “heroji koji su branili narod od islamskih fanatika progone, hapse i isporučuju Haškom sudu dok se promoterima zličina poput Dino Merlina organizuju koncerti i daje medijski prostor”.

Igor Marinković, aktivista Naših, napisao je na svoj profilu na Fejsbuku i obavještenje za  policiju:

“Ovo nije nikakva zastava već plavo platno sa dve žute zvezde i parčetom žute tkanine. Moralo je da se improvizuje ili možda ne”.

Dino Merlin će nakon dvadeset godina nastupiti u Beogradu. Zbog izuzetno velike zainteresovanosti beogradsk publike, Dino će u Beogradu pjevati dvije noći zaredom, 25. i 26. novembra.

Ostavi poruku