Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић тврдњом да ће „сто посто патриоте бранити цјеловитост БиХ“ упутио поруку да су Бошњаци спремни на мобилизацију ако не остваре тежњу – један грађанин – један глас, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

Мајићева каже да није изненађена садржајем Изетбеговићевог отвореног писма у којем је „предсједника Републике Српске Милорада Додика упозорио да не би требало да се бави својим послом већ да слиједи бошњачку политику“.

„Није непознато какви су били ставови Изетбеговића у вријеме када је био непознат јавности, као и када је био парламентарац. Било би боље да је препоруку, јер би имало више утицаја, упутио својим партијским колегама и указао да је све што је насртај на дејтонску творевину озбиљан проблем у БиХ“, рекла је Мајкићева.

Она је нагласила да Изетбеговић не преза од тога да све што јесте и што није надлежност БиХ злоупотријеби у корист бошњачких националних интереса, а да упозорава све оне што на било који начин штите интересе других народа да воде рачуна о томе шта раде.

„Свака таква порука коју шаље члан Предсједништва Изетбеговић не наилази на одјек код српских представника, јер рачуна, како се каже у пословици: ‘Да се Власи не досјете'“, рекла је Мајкићева.

Она је указала да Изетбеговић у писму наводи да ће „сто посто патриоте бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку“, чиме члан Предсједништва БиХ поручује да су патриоте само Бошњаци.

„Он, дакле, говори о Бошњацима који би устали да бране БиХ. То је порука коју шаље међународној заједници и онима који тврде да је стање безбједности добро и онима који треба да знају да ће се Бошњаци мобилисати ако не остваре своју тежњу – један грађанин један глас“, додала је Мајкићева.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић оптужио је предсједника РС Милорада Додика да је одговоран за „једну од најдубљих криза у БиХ од Дејтона до данас“ и запријетио да ће, како је навео, „сто посто патриоте“ бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Извор: СРНА

Ostavi poruku