Насловна Република Српска Јовичић: Не плаше нас Изетбеговићеве пријетње

Јовичић: Не плаше нас Изетбеговићеве пријетње

0

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је данас да Република Српска не жели никакве сукобе и рат, те да српски народ неће уплашити пријетње бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића.

„Очито је да бошњачкој политичкој елити највише смета предсједник РС Милорад Додик зато што брани интересе РС, њену позицију, и не ремети односе у БиХ као што то они раде“, рекао је Јовичић поводом Изетбеговићевог отвореног писма у којем је запријетио да ће „сто посто патриоте“ бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Он је поновио да је РС уставна категорија и да ће тако бити и у наредном периоду.

„БиХ никада неће бити уређена како су они зацртали и бити исламска држава. Ако нас Бошњаци истјерају из институција БиХ као 1992. године, никада се више вратити нећемо, а то значи да су срушили БиХ“, додао је Јовичић.

Пантелија Ћургуз, предсједник Борачке организације Републике Српске (БОРС), изјавио је данас да је Српска трајна категорија и истакао да су патриоте на које алудира бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић увеле БиХ 1992. године у рат.

„Они не могу никако да прежале што нису могли да поразе српски народ на овим просторима. РС је трајна категорија и те 100 одсто Изетбеговићеве патриоте морају знати да би 300-одстотне патриоте браниле светињу РС“, рекао је Ћургуз.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић упутио је отворено писмо у којем је предсједника РС Милорада Додика оптужио да је одговоран за „једну од најдубљих криза у БиХ од Дејтона до данас“ и запријетио да ће, како је навео, „сто посто патриоте“ бранити цјеловитост БиХ у сваком тренутку.

Извор: СРНА

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version