Kineski mediji i korisnici interneta izrazili su šokiranost zbog incidenta u kojem je nesavjesni vozač na putu u gradu Fošanu kombijem udario dvogodišnju djevojčicu, koja je ostala da leži povrijeđena dok su je ignorisali prolaznici i druga vozila.

Nakon što je vozač kombija poslije nesreće pobjegao sa mjesta događaja, još nekoliko pješaka i vozila prošlo je bez zaustavljanja pored povrijeđene djevojčice. Nekoliko minuta kasnije, djevojčicu je udarilo drugo vozilo.

Jedan radnik gradske čistoće je napokon krenuo u pomoć teško povrijeđenoj djevojčici.

Incident su snimile nadzorne kamere i snimak je emitovan na lokalnim medijima. Djevojčica je smještena u bolnicu, ali su ljekari saopštili da su njene moždane funkcije prestale sa radom.

Na snimku je prikazan kombi koji je udario djevojčicu, vozač je nakratko zastao dok je dijete bilo pod vozilom, ali je nastavio sa kretanjem prešavši joj preko nogu.

Očigledno je da pored djeteta prolaze brojni pješaci, biciklisti, motociklista, žena i dijete koji su primjetili da je povrijeđena, ali su i dalje nastavili sa kretanjem.

Pošto je dijete udarilo drugo vozilo, radnik gradske čistoće je primijetio djevojčicu i prebacio je do ivičnjaka nakon čega je krenuo u potragu za njenom majkom.

Kineski mediji navode da je dijete odlutalo dok je njena majka krenula da pokupi veš.

Uhapšeni su vozači oba vozila, koja su udarila djevojčicu.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku