Након што су годинама штедјели за путовање живота како би опловили свијет, њемачки туристи Штефан Рамин (40) и Хајке Дорш (37) доживјели су стравичну судбину на острву Нуку Хива у Француској Полинезији.

Наиме, пар је прошле седмие пристигао на Маркижанска острва у Француској Полинезији. Тамо су упознали локалног водича који се представио као Хенри Хаити. Позвао је Рамина на традиционални лов на козу, након чега се њемачком туристу изгубио сваки траг.

Како је испричала Раминова дјевојка Хајке Дорш, Рамин и водич су отишли у лов у шуму. Хаити се у једном тренутку вратио из шуме и рекао јој да се догодила несрећа те да је Рамин повријеђен, но прије него је стигла кренути у шуму, водич ју је везао за стабло и силовао. Након неколико сати успјела је побјећи и затражити помоћ.

Полиција је потом на острво послала 22 полицајца који су седам дана тражили Рамина, да би напослијетку у једној долини нашли поугљењене кости, за које вјерују да припадају њемачком туристу. ДНА узорци су послани у лабораториј у Париз како би се утврдио идентитет жртве, пише Даилy Маил.

Истражиоци сумњају да је Рамин убијен и раскомадан, а да су и неки дијелови тијела поједени. Но, још није јасно колико је особа учествовало у његовом убиству. Водич Хенри Хаити је још у бијегу.

Иначе, Рамин и Дорш су на пут око свијета кренули једрилицом 2008. године, а о својим су путовањима редовито извјештавали на блогу.

Ostavi poruku