Тужилаштво за ратне злочне данас је на сједници Апелационог суда изнијело став да нема услова за изручење ратног градоначелника Требиња Божидара Вучуревића Хрватској или Босни и Херцеговини, рекао је данас адвокат Владимир Божовић.

Божовић је агенцији Бета казао да је тужилац стао на страну одбране која је, навео је, од почетка тврдила да не постоје законски услови за изручење Вучуревића Хрватској и Босни и Херцеговини.

Божовић је навео да се нада да ће министар унутрашњих послова Србије Ивица Дацић одржати обећање које му је дао – да Вучуревић добије српско држављанство јер је то и „заслужио“.

Божовић је навео да је истовремено на данас одржаној јавној седници Апелационог суда тужилац саопштио да жалба на рјешење о изручењу коју је уложио као брањеник Вучуревића није основана, што је, оцијенио је, контрадикторно.

„Као његов бранилац, тврдио сам да не постоје законски услови за изручење и да је Божидар Вучуревић неосновано лишен слободе и држан у затвору“, казао је Божовић.

Он је навео да је пренио поруку Вучуревића да је одласком у Требиње

испунио одлуку суда не желећи да му „политичари одлучују о животу“.

„Божидаром Вучуревићем нека се бави Босна и Херцеговина, његова матична држава која је неколико пута одбијала да га прими у суду у Требињу“, казао је Божовић.

Он је изразио очекивање да ће Апелациони суд ускоро донијети одлуку, односно да ће суд укинути рјешење о изручењу и рјешење о притвору и да ће Вучуревић моћи слободно да дође у Србију

Ostavi poruku