Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić izjavio je danas da zajedničke institucije BiH traže enormno visok iznos sredstva iz budžeta BiH, koje im Srpska neće dozvoliti.

„Nećemo dozvoliti  traženi enormno visok   iznos za zajedničke institucije, jer bi to značilo manje sredstava za RS“, rekao je Džombić novinarima  u Zvorniku.

On je naglasio da je dogovoreno da budu  urađene   dodatne analize i da se 26. oktobra pokušaju približiti stavovi.

Ministri finansija BiH, Srpske i Federacije BiH (FBiH) danas su na sjednici Fiskalnog savjeta BiH u okviru rasprave o Globalnom okviru fiskalnog bilansa i politika u BiH za period 2012/2014. godine iznijeli različite prijedloge finansiranja institucija BiH.

Ministarstvo  finansija BiH predložilo je da za finansiranje institucija na nivou BiH u 2012. godine od indirektnih poreza bude obezbijeđeno 948 miliona KM, Ministarstvo  finansija Republike Srpske  da to bude iznos od 689 miliona, kao u 2010. godini, dok  Federacija BiH traži da to budu 782 miliona KM – rekao je novinarima poslije sjednice Fiskalnog savjeta BiH ministar finansija FBiH Ante Krajina

 

Ostavi poruku