Нгуен Ти Пуонг из Вијетнама има тек 26 година, али изгледа као старица он барем 70.

Наиме, након алергијске реакције 2008. године након које је узимала бројне препарате и лијекове које су јој преписали доктори, њено лице, врат и руке су се убрзано смежурали и несретна је дјевојка попримила изглед старице.

Лице је страховито сврбјело тако да се непрестано чешала и повријеђивала га, чак и у сну, испричала је Нгуен најтиражнијим вијетнамским новинама Туои Тре, преноси АсиаОне. Сва очајна пила је и неке лијекове које јој је куповао супруг, само да несносни симптоми алергије нестану.

Али, лијекови нису дали резултата, па је посјетила локалног доктора, који јој је преписао пилуле за дерматитис. Али, од тих пилула лице јој је натекло, а изглед коже још се погоршао те их је након седам дана престала пити и окренула се традиционалној кинеској медицини, преноси Дневник.хр.

Традиционални препарати прекинули су погоршање стања, али како су за њу и њеног супруга превише скупи, прекинули су терапију. Пуонг је почела носити маску при сваком изласку у јавност, а након што јој је супруг 2009. изгубио посао, остали су без новца и прекинула је са узимањем било каквих лијекова. Читаву ствар прихватили су као божју вољу и не покушавају више промијенити њено стање.

Ostavi poruku