Ратко Младић, против кога се води процес у Хашком трибуналу, пребачен је у холандску болницу „Броново“, изјавио је његов бранилац Милош Шаљић.

Младићу је било лоше због чега је љекар урадио претраге, а пошто ништа није нађено, пребачен је у болницу и дата му је инфузија, рекао је Шаљић.

У Трибуналу нису могли ни да демантују нити да потврде ову информацију.

На проблеме са здрављем Младић се пожалио и на статусној конференцији која је одржана прошле недјеље у Трибуналу. Рекао је да му се покренуо камен у бубрегу, па су стражари морали да му помогну да устане и обуче се.

Некадашњи командант Војске Републике Српске затражио је и да га прегледају љекари који су га лијечили у Србији од 1996. до 1998. године, и који су упознати са његовом дијагнозом. Младић је рекао да га није срамота што је болестан, да хоће да се лијечи и да не успорава процес, јер жели да дође до истине.

Главни Младићев адвокат Бранко Лукић рекао је раније да ће се одбрана генерала обратити Републици Српској ако власти у Србији ускоро не одлуче о формирању љекарске комисије која би прегледала Младића.

„Наша сљедећа опција јесте да се обратимо Српској. У наше љекаре генерал има повјерење, а мене као адвоката не интересује да ли је у комисији Рус или Кинез, јер сматрам да би сваки љекар требало своју дужност да обави како треба, да би дао објективан налаз“, рекао је Лукић.

 

Ostavi poruku