Министар одбране Србије Драган Шутановац изјавио је да не постоји снимак инцидента на административном прелазу Јариње од 27. септембра када је избио сукоб између КФОР-а и окупљених Срба, већ да су причу о томе пласирали поједини медији што је дезавуисање јавности.

„Такав снимак не постоји. Презентација од стране служби на Одбору за безбедност, где сам као једини министар присуствовао целој седници, збирна је презентација свих служби и агенција које функционишу у Србији и није била презентација Војске“, рекао је Шутановац новинарима у Суботици.

Он је додао да је смисао државне тајне, како су означени извјештаји изнесени на сједници Одбора, управо у томе да се у јавности не појави нешто што би могло бити „проблематично с аспекта безбедности“.

„Инсистирам да се то поштује, јер не постоји ниједна земља на свету која своје тајне ставља транспарентно на увид грађанима“, рекао је Шутановац.

Министар Шутановац је оцијенио да су новински написи у Србији доводили до емотивног набоја и „распаљивања ватре“.

Министар одбране Србије присуствовао је обиљежавању дана ослобођења Суботице у Другом свјетском рату, а обишао је и бившу касарну „Петар Драпшин“ у том граду.

Извор: СРНА

Ostavi poruku