Šef Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u predstavničkom domu parlamenta BiH Drago Kalabić rekao je danas u Sarajevu da je Republika Srpska već odavno spremna za provođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju „Sejdić i Finci“, ali da je problem u Federaciji BiH.

„I dalje traju te sitne igre i prevare sa Evropom“, izjavio je Kalabić novinarima u pauzi sjednice Predstavničkog doma na kojoj se razmatra prijedlog zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba doma za izvršenje presude suda u Strazburu.

On ne vjeruje da komisija koja treba da bude formirana može da pripremi amandmane na Ustav BiH koji bi obezbijedili provođenje presude „Sejdić i Finci“.

„U svakom momentu politički lideri mogu da izađu sa prijedlogom ustavnih promjena, pa i sa odlukom u slučaju `Sejdić i Finci`. U ovom momentu parlamentarna grupa koja obezbijedi dvotrećinsku većinu bez ikakve komisije može da to predloži“, istakao je Kalabić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Denis Bećirović jednočasovnom pauzom prekinuo je danas raspravu o prijedlogu zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba parlamentarna doma za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu „Sejdić i Finci protiv BiH“, koju je prethodno usvojio Dom naroda.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku