Шеф Клуба посланика Савеза независних социјалдемократа у представничком дому парламента БиХ Драго Калабић рекао је данас у Сарајеву да је Република Српска већ одавно спремна за провођење одлуке Европског суда за људска права у случају „Сејдић и Финци“, али да је проблем у Федерацији БиХ.

„И даље трају те ситне игре и преваре са Европом“, изјавио је Калабић новинарима у паузи сједнице Представничког дома на којој се разматра приједлог закључка о оснивању привремене заједничке комисије оба дома за извршење пресуде суда у Стразбуру.

Он не вјерује да комисија која треба да буде формирана може да припреми амандмане на Устав БиХ који би обезбиједили провођење пресуде „Сејдић и Финци“.

„У сваком моменту политички лидери могу да изађу са приједлогом уставних промјена, па и са одлуком у случају `Сејдић и Финци`. У овом моменту парламентарна група која обезбиједи двотрећинску већину без икакве комисије може да то предложи“, истакао је Калабић.

Предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Денис Бећировић једночасовном паузом прекинуо је данас расправу о приједлогу закључка о оснивању привремене заједничке комисије оба парламентарна дома за извршење пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру у предмету „Сејдић и Финци против БиХ“, коју је претходно усвојио Дом народа.

Извор: СРНА

Ostavi poruku