Шпански матадор за длаку је избјегао смрт када му је лице рогом пробио бик.

До овог страшног инцидента јуче на кориди у Зарагози дошло је када се матадор Јуан Јосе Падилла спотакнуо на пијеску и пао, након чега му се бик брзо осветио за пробадање копљима те му чељуст и лице пробио рогом, који је изашао кроз Јуан Јосеову лијеву очну шупљину.

Снажан удар мушкарца је ослијепио и парализирао му лијеву страну лица, а док му је крв шиктала из главе, вриштећи „Не видим, не видим“ уз помоћ је изведен из борбене арене.

Падилла је хитно превезен у болницу, и за вријеме операције која је трајала пет сати лијечници су се борили да му спасе тешко озлијеђено око, кост, мишиће и живце. Првобитно лијечници нису вјеровали у могућност преживљавања матадора, но он се сада опоравља од напада, иако се налази у тешком стању.

Снимке овог бруталног напада објављене су на шпањолској ТВ постаји Цанал + Торос, а Падилласу, популарном 38-годишњем матадору ово није први пут да га је озлиједио бик.

Коинциденција је да се ово догодило на једној од посљедњих корида у сезони, поготово ако се у обзир узме чињеница да у задње вријеме све више јача притисак активиста који борбе с биковима сматрају барбарскима, те како оне у модерном друштву не би требале постојати.

Разјареног бика Марqуеса касније је мачем са сузама на лицу убио старији матадор Мигуел Абеллан.

Ostavi poruku