Zamjenik predsjednika Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić rekao je da su predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik i lider Slovenačke demokratske stranke Janez Janša važni za budućnost Srbije i naročito njen privredni oporavak.

„Razume se da nam je Dodik najbliži“, rekao je Vučić za „Pres“, komentarišući nedavne susrete lidera naprednjaka Tomislava Nikolića sa Dodikom i Janšom, kao i sa sandžačkim muftijom Muamerom Zukorlićem.

Vučić je rekao da je „stvar naprednjaka sa kime će se sastajati“, te dodao da susret Nikolića i glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića nije najava novog političkog saveza.

„Ni sa kim, uključujući i Zukorlića, nismo razgovarali tajno, a glavni razlog tog susreta je da svi narodi u Srbiji žive u razumevanju, miru i slozi. Dodik i Janša su važni za budućnost Srbije i naročito njen privredni oporavak“, rekao je Vučić.

On je dodao da se na susretu Nikolića i Zukorlića nije uopšte razgovaralo o politici, niti o bilo kakvim koalicijama, nego o svim otvorenim pitanjima koja, kako kaže, tište Bošnjake i Srbe u Raškoj oblasti.

„Nikome nije u interesu da ti problemi ostanu otvoreni“, rekao je zamjenik predsjednika najveće opozicione stranke u Srbiji.

Izvor: SRNA

Ostavi poruku