Sabor SNSD-a, na kojem će biti biran predsjednik, Glavni odbor, Nadzorni odbor i statutarna komisija, trebao je da bude održan danas u Zvorniku.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je u petak „Glasu Srpske“ da se radi o radnom i izbornom saboru, na kojem će biti podneseni izvještaji stranačkih organa, a prvenstveno predsjednika stranke.

– On će predočiti politički izvještaj o onome što je stranka uradila tokom protekle četiri godine u svim područjima, ali i o političkom značaju SNSD-a u RS i BiH, tako da će to biti više politički izvještaj nego statistički – rekao je Vasić.

Naglasio je da je predviđeno da na Saboru stranke budu usvojene određene deklaracije, u kojima će biti riječi o raznim oblastima društvenog i političkog života. Vasić je dodao da će u deklaracijama biti obrađene teme iz oblasti ekonomije, unutrašnjeg konsenzusa u BiH, te socijalne, zdravstvene i porodične problematike u RS.

U Zvorniku je u petak uveče trebalo da bude održan peti po redu Izborni sabor Mladih SNSD-a, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo.

Predsjednik mladih socijaldemokrata Dubravko Suvara istakao je da očekuje prisustvo više od 400 delegata, te goste iz redova koalicionih partnera DNS-a i SP-a.

Ostavi poruku