Снажно невријеме праћено олујним вјетром и кишом у петак је око 13.30 протутњало Приједором, када је чупало стабла и ломило гране, које су падале по саобраћајницама у ужем дијелу града, али и у околним насељима.

Вјетар и киша су захватили и друге крајеве БиХ, али до закључења сутрашњег броја „Независних“ није било информација да су причињене материјалне штете.

Према подацима приједорске Службе хитне помоћи, на сву срећу није било повријеђених у петак, али су забиљежене интервенције на путевима.

У Улици Илије Бурсаћа у Приједору вјетар је на пут оборио врбу и обуставио одвијање саобраћаја, а након првих дојава и застоја у саобраћају том дионицом, приједорски комуналци су успјели да уклоне дрво с пута.

У Станици јавне безбједности Приједор су рекли да су информације о порушеним стаблима примили од неколико суграђана.

„Дрвеће је попадало на неколико локација у самом граду, али и уз магистрални пут Приједор – Бањалука“, саопштили су из СЈБ Приједор. Занимљиво је да овај пут олујно невријеме није узроковало веће кварове на нисконапонској електромрежи, тако да је снабдијевање струјом приједорских домаћинстава било углавном уредно.

За разлику од претходног олујног невремена, у Бањалуци нису забиљежени случајеви чупања стабала и ломљења грана због снажних удара вјетра, што су нам потврдили дежурни у ЦЈБ Бањалука и Ватрогасној бригади.

Да све буде необичније, бар што се тиче временских прилика, у Ватрогасној бригади су нам рекли да су свега сат прије невремена, на позив грађана, излазили на терен како би гасили запаљену траву.

Иначе, метеоролози у БиХ за дане викенда најављују даљи пад температура уз слабу кишу и могућност формирања сњежног покривача у предјелима вишим од 1.000 метара надморске висине.

„Температуре у дане викенда ће бити за око 15 до 20 степени Целзијусових ниже у односу на претходне дане, док се од понедјељка очекује благи раст температура“, рекли су у Републичком хидрометеоролошком заводу РС.

Из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК) су савјетовали возаче да, због падавина, возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутном стању и условима на путу.

Ostavi poruku