Насловна Фудбал Звездан Цветковић: Шиповца не интересује Борац већ само новац

Звездан Цветковић: Шиповца не интересује Борац већ само новац

0

Директор Борца Радмило Шиповац није бринуо о клубу, већ како да ме смијени и како да узме новац на рачун клуба, изјавио је јуче бивши шеф стручног штаба Борца Звездан Цветковић.

– Претходна четири мјесеца Шиповац ме „масакрирао“, од када сам њега упознао, притисак ми је 200 и све је радио да ме отјера из клуба, а на крају је то и учинио пред аутобусом у Градачцу без консултација са члановима Управног одбора – истакао је Цветковић на јучерашњој конференцији за новинаре.

– Почело је све са Макабијем, када смо путовали пет дана у Хаифу и назад, што је напорно и за туристичку туру. Тамо смо забиљежили резултат 1:5, а да је пут био краћи и једноставнији, могли смо изгубити 1:2 или 1:3, напунити стадион и проћи Израелце. Он је направио аранжман с неком туристичком агенцијом од које је узео провизију. Вриједност аранжмана износила је 50.000 евра, а онда претпоставите колики је његов проценат – рекао је Цветковић.

Незадовољство је дуго куљало у стручњаку из Загреба, емоције су почеле да навиру саме, а у гласу му се осјетила дрхтавица.

– Прије почетка првенства рекао је клупском безбједњаку Aци Милошевићу да ме депортује из БиХ у Хрватску и да ми на граници у пасош ударе забрану уласка у земљу. То су бруталне ствари. Послије тога је елиминисао Милошевића из аутобуса, није му дозволио да путује с нама као осигурање екипе – рекао је Цветковић.

Цветковић је нови сукоб са Шиповцем имао већ у првом колу Премијер лиге БиХ.

– Тражио је од судије из Томиславграда да ме у Градишци против Козаре одстрани са клупе под изговором да не могу да будем на клупи као представник клуба, на шта овај није пристао – рекао је Цветковић.

Тврди да га је послије побједе против Зрињског Шиповац вербално напао.

– Викао је „каква је то игра, први гол је нерегуларан, ја сам га постигао“. Послије тога сам отишао у Загреб на крштење унука, на које сам каснио више од 40 минута јер сам био у болници због проблема са срцем. Све је то било послије шестог кола, када смо имали пет побједа и један реми. Сваки дан сам имао проблеме с њим, а супруга ми је савјетовала и молила да не будем више тренер Борца јер ћу добити инфаркт. Нисам хтио да одустанем јер сам желио да направим праву причу у Бањалуци као ону у Динаму. Видио сам штофа. Међутим, сваки дан сам имао проблем са директором, који је стално тражио начин да ме смијени – изјавио је доскорашњи тренер Борца.

Цветковић се потом окренуо прекинутом мечу са Жељезничарем.

– Одговорно тврдим да је организатор прекида Шиповац, који је дао неки новац тим клинцима да утрче у терен и прекину меч. То нису навијачи Борца. Навијачи Борца су дивни момци, упознао сам их и они заиста воле свој клуб. То никада не би урадили јер за Борац доживљавају свакаква малтретирања на гостујућим теренима, али се не предају. Бањалука је диван град, у њему су дивни људи сви осим Шиповца, који ме је смијенио на своју руку. Препоручујем му патолошки преглед и под хитно се мора макнути из клуба, ако Борац жели да буде оно што је зацртано. На Балкану ништа није случајно – истакао је Цветковић.

Бивша ведета загребачког Динама истакао је да Шиповчев циљ није био да ради у интересу клуба већ само да њега смијени.

– Њему одговара хаос, он је човјек хаоса. Тако једино функционише. Све је препуштено Шиповцу да ради шта хоће, а он је то користио на свој начин. Дарко Љубојевић је доста тога знао, упознао сам га са тим стварима. Направио нам је хаос и на путу за Градачац, гдје смо три пута стајали на релацији од 130 километара како би играчи узимали ваздух. У аутобусу није било климе јер је он ангажовао аутобус „Жак турса“ с којим има своје талове, а није хтио удобан аутобус „Интеграла“ који је бесплатан. То ме подсјећа највише на то да смо узели „југо 45“ умјесто „мерцедеса“ – сликовит је био Цветковић.

Он је још истакао да се борио као Дон Кихот са вјетрењачама, истакавши да му је исплаћена смо плата и по.

– Шиповац је увијек говорио нема пара, могу ти уплатити толико и на рачуну сам имао само пола плате. Осјећам се попишан и посран, такав одлазим из Бањалуке, а сигуран сам да бих направио велику ствар са Борцем. Екипу остављам физички припремљену, а све што је кренуло наопако је ремек-дјело Шиповца. Није проблем до финансија већ до Шиповца, којем препоручујем да се иде лијечити на патологију, а прије тога од алкохолизма – рекао је популарни Цвеле.

На крају је бивши тренер Борца рекао и ово:

– Све је било спремно да послије Макабија у Бањалуци екипу преузме Велимир Стојнић, он је већ био нашао и своје помоћнике, али смо у одличном амбијенту побиједили Израелце. Види случајности да је тренер послије мене. Чекао је три мјесеца да преузме клупу Борца. Вратићу се једног дана у Бањалуку, надам се, али не сада, када одређени људи не буду у клубу, већ истински и прави спортисти.

Нудио сам оставку

Цветковић је истакао да је био спреман да оде послије пораза од Олимпика.

– Нудио сам оставку спортском директору Љубојевићу, он ми је рекао да то више никоме не помињем да се не одрази на екипу и да од тога нема ништа. Aко хоћете питајте њега – рекао је Цветковић.

Одстрањен доктор

Цветковић је љут на Шиповца и због здравствене клупске службе.

– Одстранио је сјајног доктора Сашу Јаковљевића и играчима су физиотерапеути давали инјекције. У клубу нема ни таблета за главу, масери купују уље да масирају играче, молио сам га да лиценцира доктора, али није хтио – рекао је Цветковић.

Зоран Марић

Стручњак из Загреба је открио још један занимљив детаљ:

– Зоран Марић је мој добар пријатељ, исто смо годиште, заједно смо играли и рекао ми је да се препородио када је отишао из Бањалуке. Још је додао: „Да ти само знаш шта су ми радили у клубу.“ Ево, нажалост, увјерио сам се и на својој кожи.

Судије највеће зло

Пред утакмицу у Градачцу Цветковић се сусрео са Шиповцем у Кнежеву.

– Ишао сам својим послом према Бањалуци и срео директора како путује из Бањалуке, рекао ми је да иде у Травник да се нађе с једним пријатељем из Зенице. Тај пријатељ је био судија (Муамер Бурековић), а Шиповац ми је рекао дословно: „Не секирај се, дао сам му 5.000 марака и судиће за нас.“ Како је судио за нас, искључио нам Бранислава Крунића у првом полувремену на асистенцију четвртог арбитра и могу само да претпоставим да му је платио да суди против нас или је себи узео новац. Судије у фудбалу БиХ су највеће зло – тврди Цветковић.

Бразилци грешка

На питање да ли је и он имао грешака у раду у Борцу, Цветковић је одговорио:

– Моја велика грешка били су Бразилци, извинио сам се фудбалској јавности у Бањалуци због тога. Они су ме коштали 2.940 евра, колико сам им платио авионске карте. Оно што су били неколико дана у хотелу спреман сам да платим и то. И овај пут се извињавам због Бразилаца.

Сеад Бучан

Цветковић тврди да се Шиповац опирао и при доласку Сеада Бучана.

– Рекао је дословно: „Шта ми доводиш балије у клуб?“ Мене не интересује ко је и шта је већ само да ли је добар играч који може да нам користи. Човјек сам космополита, путовао сам много и никада нисам дијелио тако људе већ на то да ли су људи или не – јасан је Цветковић.

Играчи

Цветковић је о играчима Борца рекао сљедеће:

– Жао ми их, кроз све ово су и они пролазили и трпјели. Знали су за све. Хтио сам у једном моменту да са њих неколико искуснијих изађем у јавност и кажем одређене ствари, али сам се плашио да нам се то не освети познајући поједине људе. Питајте играче шта све знају и под каквим су притиском играли.

Избацивање из хотела

Бивши тренер Борца је рекао да је буквално избачен из хотела „Босна“ због дугова.

– Моји рачуни и спавање нису плаћени и људи из хотела су ме замолили да то ријешим и регулишем. Назвао сам Шиповца, а он је рекао: „Шта мене зовеш због тога, шта ме брига шта ћеш сада.“ Изашао сам из хотела, окренуо број у огласима и нашао стан који сам плаћао из свог џепа – тврди Цветковић.

Жељезничар

Цветковић је истакао још један детаљ, а који се десио пред утакмицу са Жељезничарем:

– Колико знам, „Жељо“ је једини истински ривал Борца и то је прави дерби. Пет дана сам тражио директора у просторијама клуба, он се тек дан пред утакмицу појавио на 15 минута и отишао. Значи, утакмица против Сарајлија није никако ни организована.

Директор тјерао Крунића

Бивши тренер Борца је рекао да је Шиповац од њега тражио да истјера Бранислава Крунића из тима.

– С њим не прича, а Крунић је наш најбољи играч. И замислите, тражио је од мене да га не стављам у тим. То су невјероватне ствари које се граниче са здравим разумом – рекао је Цветковић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version