Хулигани поново на дјелу. Овога пута у Сарајеву, гдје је вечерас требало да буде одиграна пријатељска утакмица између Жељезничара и Хајдука. Сплићани су у главни град БиХ дошли да увеличају 90. рођендан клуба са „Грбавице“, али то им нису дозволили навијачи два тима.

Како сазнају „Независне новине“ из извора блиских полицији, нереди су започели сат прије почетка утакмице, на стадиону, када су гостујући навијачи, окупљени под именом „Торцида“, ушли на стадион и сукобили се са домаћим навијачима, „Манијацима“, који су у том тренутку покушавали да поставе транспаренте на јужној трибини. Полиција је брзо реаговала и смирила зараћене стране.

Међутим, прави сукоби услиједили су код „Електропривреде“. Летјеле су каменице, бакље и све што је разулареној маси дошло под руку. Након интервенције снага реда ситуација се смирила, а према првим информацијама у нередима је било шест повријеђених лица. Причињена је и значајна материјална штета.

Челници Хајдука тврде да нереде нису изазвали навијачи из Сплита, с обзиром на то да они уопште нису стигли до Сарајева. Наиме, Сплићани наводе да су заустављени прије Сарајева и да нису ни стигли у град када се сукоб догодио. Према њиховим ријечима, у тучи су учествовале особе из БиХ под бојама „Торциде“.

Први звиждук судијске пиштаљке требало је да се огласи у 18.30, али ни пола сата касније није се знало да ли ће меч уопште бити одигран. У разговору с руководством Хајдука сазнајемо да су примили позив од навијача из Сплита, те да су условљени да не одиграју утакмицу. Према њиховим наводима, уколико дође до одигравања утакмице, очекују се велики проблеми у Сплиту.

Из МУП-а Кантона Сарајево вечерас нису могли дати детаљније информације о овом инциденту, јер, како су рекли, све расположиве снаге су у том тренутку биле на терену.

Био је ово још један у низу инцидената, који озбиљно потресају темеље бх. фудбала. Недавно су хулигани прекинули утакмицу између Борца и Жељезничара у Бањалуци, као и у Мостару, гдје су играли Зрињски и Вележ.

Ostavi poruku