Насловна Свијет Борбе на граници према Турској, санкције Анкаре

Борбе на граници према Турској, санкције Анкаре

0

Сиријске трупе у пограничном подручју према Турској покренуле су данас велику офанзиву против дезертера из армије који покушавају да пребјегну у сусједну земљу.

Према извјештајима агенције АП, у пограничним сукобима погинуло је седам људи, међу којима и неколико војника.

Оружани сукоби се воде у региону Џабал ал- Завирија, према Турској, гдје су дезертери из армије у посљедње вријеме веома активни. Они су основали своју групу- Слободна сиријска армија- која представља први оружани изазов снагама безбједности режима Башара ал Асада.

У Турску је, послије избијања сукоба у Сирији прије седам мјесеци, пребјегло 7.500 противника режима у Дамаску. У Анкари се страхује од заоштравања кризе у Сирији што би могло да изазове нови талас избјеглица, пошто двије земље дијеле границу дугу 800 километара.

Премијер Тајип Ердоан најавио да ће његова земља увести санкције против режима у Сирији иако су Русија и Кина ставиле вето на резолуцију Савјета безбједности о увођењу рестриктивних мјера против Дамаска.

У Анкари се засад не открива које мјере ће бити предузете против Сирије, али је речено да ће оне бити уперене, не против народа, него против режима. Турска је  већ увела ембарго на увоз оружја  Сирији.

Према наводима турских медија, Ердоан би требало да саопшти санкције против Дамаска током овог викенда, када планира да посјети пограничну провинцију Хатај гдје су смјештене избјеглице из Сирије.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version