Српске одбојкашице у финалу Европског првенства, у борби за трон савладале Немачку. Изабранице Зорана Терзића срчаном игром стигле до великог тријумфа. Србија – Немачка 3:2 (16:25, 25:20, 19:25, 25:20, 15:9). Осветиле су се Немицама за пораз у групи и придружиле одбојкашима на европском трону.

Година одбојке. После злата које су наши одбојкаши освојили у Бечу, одбојкашице се избориле за трон Европе. Велика борба у пет сетова припала је нашим девојкама. Веровале су у себе, вођене са клупе искусним стратегом Зораном Терзићем, ношене фанатичним навијањем више од 8.000 гледалаца, једноставно нису могле да изгубе, и победиле су. Направиле су велики преокрет губиле су са 2:1 у сетовима и 6:0 у четвртом сету, а онда су уложиле све што су могле, срце оставиле на терену и стигле до тријумфа.

Одличан старт Немица. Деловале су доста сигурније у првом сету. Поремећен је пријем наше селекције, то је унело нервозу у игри наших одбојкашица. Блок је лоше функционисао и Немице константни увећавају предност. На другом техничком тајм-ауту имале су 16:10. Противнице настављају да подижу предност. Тек у финишу сета наше одбојкашице успевају да се врате у игру, али то је било довољно само да се ублажи предност Немица – 25:16 .

Други сет наше одбојкашице су кренуле силовито. Битка се распламсала. Сада наше контролишу игру, воде, 8:5 на првом техничком тајм ауту. До друге паузе наше одбојкашице успевају да одрже предност 16:13. Појачавају подижу на 5 поена предности 20:15. Уследила је серија противница од три везана поена. Србија узвраћа и стиже до 24:19, а потом и до изједначења у сетовима, 25:20 у другом сету.

Игра поен за поен у трећем сету, ипак противнице користе пар грешака наших девојака и успевају да на првом техничком тајм-ауту дођу до предности од 8:4. Недозвољавамо противницама да се одлепе, наше одбојкашице серијом од 5:0 долазе до изједначења 9:9.

Фантастична игра на обе стране. Наше улазе у нешто бољи ритам, ипак пропуштају своју шансу и на другом техничком тајм ауту Немице имају предност 16:15. До резултата 19:19 водила се изједначена борба. Једна сумњива лопта, поен додељен Немицама, наше протествују, добијају жути картон и још један поен та противнице. То је тотално пореметило наше девојке и губе сет 25:19.

Убитачна серија Немица у четвртом сету, 6:0. Селектор Терзић троши оба тајм-аута како би прекинуо серију противница. Немице на првом техничком тајм-ауту имају предност од 8:5.

Наше успевају да ухвате прикључак, користе мали пад у игри Немица, 12:13. Одбојкашице Србије успевају да преокрену и поведу са 20:18. Тотални преокрет, још два везана поена и 22:18 за наше, потом и 24:18. Наше стижу до новог изједначења 2:2 у сетовима, 25:20 у четвртом сету.

Србија прва стиже до предности 4:2, противнице успевају да изједначе. Одбојкашице Србије поново везује 3 поена за 7:4. Тајм-аут за Немачку. Обе екипе освајајау по један поен и на техничком тајм-ауту наше имају предност од 8:5. Сјајан сервис Рашићеве и Немачка је принуђена да потроши и други тајм-аут у сету. Немице су на коленима, наше играчице настављају са одличном игром и стижу до великих 5 разлике 11:6, а потом и до 13:7. Долазе до шест меч лопти користе другу за 15:9. Титула.

Утакмицу су судили Сузан Марија Родригез Касива (Шпанија) и Филип Верек (Француска).

Србија: Бракочевић 10, Малагурски 7, Крсмановић 8, Малешевић, Молнар 17, Антонијевић 2, Весовић, Огњеноквић 5, Николић 15, Миљковић, Рашић 8, Ћебић (либеро).

Немачка: Вајс 3, Грун 13, Куфелд, Шушке 6, Матис, Фирст 12, Хипе, Кожух 20, Бринкер 20, Томсен 1, Апиц, Черлих (либеро).

Ostavi poruku