Извјестилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин изјавио је да одлука о забрани Параде поноса у Београду можда неће утицати на текст препоруке Европске комисије о кандидатури Србије за чланство у ЕУ, али ће утицати на одлуку чланица ЕУ да ту препоруку прихвате или не.

„Препорука Европске комисије нема никаквог ефекта ако је не усвоје све чланице ЕУ“, рекао је Кацин у београдском Медија центру, гдје је данас одржан скуп под називом „Парада у четири зида“.

Организатори Параде поноса одржали су двочасовну конференцију за новинаре под називом „Парада у четири зида“, након што је полиција забранила све скупове високог ризика заказане за овај викенд.

На скупу су учествовали и професори Универзитета Србијанка Турајлић и Саша Гајин, глумице Мирјана Карановић и Срна Ланго.

Европска комисија ће 12. октобра објавити пакет о проширењу у којем ће бити изнесено мишљење о кандидатури Србије за чланство у ЕУ, формално мишљење о приступању Хрватске и извјештај о напретку других земаља кандидата и потенцијалних кандидата за чланство.

Извор: СРНА

Ostavi poruku