Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да Београд не треба да се заноси више тиме да ће цијело Косово бити у саставу Србије, те оцијенио да је потребна међународна конференција о спорним питањима.

Дачић је истакао да је на Косову легализовано етничко чишћење које је настало вијековима. „Али, не могу да нам отму српске територије, српски део Косова и ту треба да буде наша црвена линија“, рекао је Дачић.

Он је оцијенио да никада спорна питања неће бити ријешена без међународне конференције, додавши да је у Дејтону пропуштена прилика да буду ријешена сва спорна питања у бившој Југославији.

Дачић је за ТВ „Пинк“ рекао да је потребно да Србија буде активна у случају Косова и Метохије и да има став о статусу Срба.

Наводећи да у Европи сматрају да је питање Косова ријешено, Дачић је рекао да чекање не доноси ништа.

„Политичари раде само оно што је популарно, а не смемо ништа да урадимо зато што је Уставом дефинисано да је Косово Србија. С друге стране, у реалности је потпуно другачија ситуација. За то време део међународне заједнице потпуно заокружује питање независности Косова“, нагласио је Дачић.

Извор: СРНА

 

Ostavi poruku