Dragan Tomić (58), bivši direktor Rudarskog basena Kolubara i član DSS, uhapšen je kada je pokušao da iz Srbije pobjegne u Grčku, objavio je B92.

Ova televizija prenosi da je Tomić uhapšen na granici sa Makedonijom, dok je istovremeno pokrenuta akcija na hapšenju 16 sadašnjih i bivših rukovodilaca „Kolubare“, i vlasnika privatnih preduzeća, koji se terete za ukupnu zloupotrebu od 12 miliona evra.

Prije nekolimo mjeseci u serijalu „Prevara veka“ Insajder B92 je istraživao kako je ovo državno preduzeće, od čijeg uglja se proizvodi polovina struje u Srbiji, godinama bilo mnogo važnije kao izvor bogaćenja pojedinaca.

Dragan Tomić je bio direktor „Kolubare“ od 2004. do 2008. godine, a sada je na funkciji savjetnika za tehnička pitanja u Direkciji za strategiju i investicije EPS-a, objavio je RTS.

U februaru ove godine saslušan je po nalogu Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, u okviru pretkrivičnog postupka za prikupljanje dokaza o mogućim zloupotrebama u vezi sa troškovima zakupa dodatne mehanizacije u rudniku „Kolubara“.

Sredinom 2009. godine, protiv Tomića je bila podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je utajio porez i oštetio republički budžet za 53,3 miliona dinara.

Pored Tomića, uhapšeno je još 16 rukovodilaca ove kompanije.

Ostavi poruku