Потпредсједник Републике Српске /РС/ из реда хрватског народа Емил Влајки сматра да ово што се данас догађа српском народу на Косову представља наставак двадесетогодишње демонизације Срба, истичући да је то највећа срамота коју човјечанство у овом часу доживљава.

„Они /Срби/ су практично савремени Јевреји затворени у концентрационе логоре најужасније врсте фашистичког тоталитаризма који се испољава у облику хуманизма, људских права и сличних ствари путем којих настоје оправдати своје антисрпско понашање. На овај начин се жели уништити српски народ, а Косово је најбољи примјер за то“, рекао је Влајки вечерас Срни након што је присуствовао молитвеном скупу у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци у знак подршке Резолуцији 1244 и Србима са Косова и Метохије.

Влајки је рекао да је он потпредсједник Српске, али и хуманиста, јер је једнако бранио права арапског свијета против западног империјализма, додајући да се недавно сагласио и са Хрватима који су тврдили да је Хашки трибунал политички суд.

„Подржао сам Хрвате у БиХ зато што живе у ненорламлним условима бошњачке доминације која жели да их практично елиминише у БиХ“, нагласио је Влајки.

Градски одбор СДС-а Бањалука организовао је вечерас на платоу испред Храма Христа Спаситеља молитвени скуп и паљење свијећа у знак подршке Резолуцији 1244 и Србима са Косова и Метохије.

Молитвеном скупу присуствовали су функционери, чланови и симпатизери СДС-а, представници невладиних организација и многобројни грађани Бањалуке.

Извор: СРНА

Ostavi poruku