Новозеланђанин Хјуи Гао, који је нестао из земље након што му је банка грешком одобрила вишемилионски кредит, ухапшен је у Хонг Конгу, саопштила је данас полиција.

Полиција је зауставила овог „случајног милионера“ када је покушао да уђе у Хонг Конг из матичног дијела Кине. Гао се данас појавио пред судом, а притвор му је продужен до 28. новембра.

Тада ће бити одржано саслушање о његовом могућем изручењу Новом Зеланду или добровољном повратку у своју земљу.

Гао и његова тадашња партнерка Кара Харинг нестали су 2009. године, два дана након што су од банке грешком добили кредит од 7,6 милиона америчких долара, што је било 100 пута више од њихове кредитне способности.

Новозеландска полиција саопштила је да је са рачуна повучено 5,19 милиона долара, али да је банка у међувремену повратила скоро половину те суме, преноси АП.

Двоје Новозеланђана, који су били власници бензинске пумпе у туристичком мјесту Роторуа, постали су познати као „случајни милионери“.

Харинг се у међувремену добровољно вратила на Нови Зеланд како би се суочила са оптужбом за крађу. Њен адвокат саопштио је да је она одбацила све оптужбе уочи суђења које ће почети у фебруару.

 

Ostavi poruku