Књиге могу бити написане о Милану Јелићу, некадашњем предсједнику РС, а историја ће о њему и његовом дјелу говорити не само као предсједнику РС, него изнад свега као човјеку.

Казао је то у петак епископ зворничко-тузлански Василије, који је поводом четири године од Јелићеве смрти служио парастос на гробљу у Модричи.

Епископ Василије је додао да је Јелић цијели свој живот посветио ближњима, старајући се и настојећи да има љубав према сваком човјеку без обзира на све овоземаљске разлике које нас понекада као људе раздвајају.

„Овај крај памтиће Милана Јелића као изузетног човјека, који се старао да у најтежим временима по српски народ, по државу РС, цијелог себе стави у службу Богу, роду своме и ближњима без обзира на идеологију и друге разлике које нас раздвајају“, рекао је епископ Василије.

Милорад Додик, предсједник РС, је након што је положио вијенац на Јелићев гроб, казао да су енергија и знање које је посједовао бивши предсједник РС велики губитак за СНСД, али и за РС.

„Он нам недостаје све ово вријеме. С њим бисмо имали више енергије, више капацитета, и с њим бисмо лакше остваривали све оне циљеве које смо заједно планирали, али и ово је прилика да њему, на његовом гробу кажем да се све што смо радили и договарали остварује“, изјавио је Додик, те додао да је тужан јер је Јелић био његов велики пријатељ и да сваким доласком у Модричу евоцира успомене на њега.

Вијенце и цвијеће на Јелићев гроб, поводом четворогодишњице његове смрти, положили су и супруга Милица и син Петар, потом Никола Шпирић, предсједавајући Савјета министара БиХ, Небојша Радмановић, члан предсједништва БиХ, Игор Радојичић, предсједник Народне скупштине РС, делегација Владе РС, представници општине Модрича, те бројне друге делегације.

Јелић, који је 1. октобра 2006. године био изабран за предсједника РС, умро је 30. септембра 2007. године у 51. години, од посљедица срчаног удара.

Ostavi poruku