Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас да је Србија изгубила доста времена када је ријеч о Косову и да је потребно да се коначно донесе одлука о томе шта се жели.

„Моземо да се држимо става да је Косово саставни део Србије, што бих волео да је истина, али реалност на терену говори другачије. Србија губи време убеђивањем целог света да је у праву, а зна да на њеној страни никада, у постојећим односима, не може да буде већина“, рекао је Дачић је за телевизију Б92.

Он је казао да је Србија изгубила доста времена тражећи реалну опцију која би могла да има савезника.

„Једина реална опција је разграничење, нека врста самосталности, аутономности Срба који живе на Косову. У Београду мисле да је ово издаја националних интереса и нереално, а за пет месеци ће можда нереално бити говорити уопште о Косову“, рекао је Дачић.

Министар полиције је поручио Србима са сјевера Косова да наставе борбу чак и ако се склоне барикаде и додао да не треба да се сукобљавају са Кфором.

„Црвена линија је одбрана Срба на Косову и њихових територија. Ако они затворе Јариње, могу и ја да затворим неки прелаз где живе Албанци. Нисам то чинио, али не значи да нећу. Хоћемо ли да стиснемо петљу и нешто радимо? Хоћемо, али морамо да знамо шта хоћемо“, рекао је Дачић.

Ostavi poruku