Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović optužio je bošnjačke političare da ugrožavaju bezbjednost zemlje, da je udaljavaju od članstva u Evropskoj uniji i da je vode ka raspadu.

„Nespremnost da se obračunaju sa osobama koje su prijetnja po bezbjednost zemlje i upletenost u zloupotrebe prilikom uništavanja oružja i eksploziva potvrđuje da bošnjački kadrovi direktno ruše stabilnost i bezbjednost BiH“, kazao je Radmanović u intervjuu za „Novosti“.

On navodi da „sarajevski političari nisu u stanju, niti žele da naprave pravnu državu, a istovremeno hoće da budu apsolutni gospodari cijele zemlje“.

„To zemlju udaljava od EU i vodi njenom raspadu“, smatra Radmanović.

Dodaje da su obavještajno-bezbjednosne agencije na nivou BiH neefikasne u borbi protiv terorizma „zbog političkih opstrukcija iz BiH“.

„Neprihvatljivi su stavovi pojedinih bošnjačkih političara koji napad na policijsku stanicu u Bugojnu ili postavljanje bombe u tržnom centru neće da ocijene terorističkim činom. U zemlji još djeluju neke međunarodne organizacije koje se dovode u vezu sa teroristima“, dodao je on.

Govoreći o formiranju Savjeta ministara BiH, Radmanović je kazao da nije optimista kada je riječ o mogućnosti da danas bude postignut dogovor o kandidatu za predsjedavajućeg tom tijelu.

Ostavi poruku