Ekipa doktora koja je u četvrtak ujutro bila dežurna na ginekologiji Opšte bolnice u Sarajevu proživjela je pravi horor koji je priredio suprug jedne od porodilja.

On je uz prijetnju pištoljem i govoreći ‘da će ih odrobijati’, doktore natjerao da njegovu ženu porode carskim rezom. Iako su bili pod strahovitim pritiskom, doktori su uspješno obavili operaciju. I majka i beba se dobro osjećaju, a nasilni suprug je pobjegao, piše Dnevni Avaz, a prenosi Dnevnik.hr.

Incident se dogodio u četvrtak oko dva sata po noći. Žena koja je došla sa suprugom, po preporuci doktora koji su joj vodili trudnoću, trebala je roditi prirodnim putem.

‘Stanje se pratilo, sve je bilo u redno. Da je bio ijedan razlog za carski rez on bi bio i obavljen. Međutim, čim su došli njen suprug je zaprijetio da će, ako se ne napravi carski rez, nekoga zadaviti i sve ostale pobiti. Tvrdio je da je već bio u zatvoru te da mu neće biti problem da još nekoga odleži. Osoblju je prijetio pištoljem ‘magnum’. Rekao je da će za sat vremena doći i ako ne naprave porod carskim rezom da će pobiti osoblje’, kazao je  sagovornik.

Incident nije prijavljen policiji vjerovatno zbog straha osoblja od nasilnika.

Nezvanično se saznaje kako je prvo dijete supružnika rođeno uz pomoć ‘vakuuma’. Iako dijete nije imalo nikakvih posljedica očito je ta metoda uzrokovala neku vrstu traume, pa je otac zbog toga insistirao na carskom rezu.

Ostavi poruku