Екипа доктора која је у четвртак ујутро била дежурна на гинекологији Опште болнице у Сарајеву проживјела је прави хорор који је приредио супруг једне од породиља.

Он је уз пријетњу пиштољем и говорећи ‘да ће их одробијати’, докторе натјерао да његову жену породе царским резом. Иако су били под страховитим притиском, доктори су успјешно обавили операцију. И мајка и беба се добро осјећају, а насилни супруг је побјегао, пише Дневни Аваз, а преноси Дневник.хр.

Инцидент се догодио у четвртак око два сата по ноћи. Жена која је дошла са супругом, по препоруци доктора који су јој водили трудноћу, требала је родити природним путем.

‘Стање се пратило, све је било у редно. Да је био иједан разлог за царски рез он би био и обављен. Међутим, чим су дошли њен супруг је запријетио да ће, ако се не направи царски рез, некога задавити и све остале побити. Тврдио је да је већ био у затвору те да му неће бити проблем да још некога одлежи. Особљу је пријетио пиштољем ‘магнум’. Рекао је да ће за сат времена доћи и ако не направе пород царским резом да ће побити особље’, казао је  саговорник.

Инцидент није пријављен полицији вјероватно због страха особља од насилника.

Незванично се сазнаје како је прво дијете супружника рођено уз помоћ ‘вакуума’. Иако дијете није имало никаквих посљедица очито је та метода узроковала неку врсту трауме, па је отац због тога инсистирао на царском резу.

Ostavi poruku