Utakmica između Borca i Željezničara prekinuta, kada su navijači domaćeg tima uleteli na teren i uz pogrdno skandiranje pokušali da se obračunaju sa najvijačima iz Sarajeva. Uhapšena dva navijača. U odvojenom incidentu uhapšene još četiri osobe zbog napada na prolaznike u Banjaluci.

Utakmica između banjalučkog Borca i Želje neće biti nastavljena, jedan je od epiloga skandaloznog derbija Premijer lige BiH, koji je prekinut u 33. minutu pri rezultatu 1:0 za goste, zbog divljanja navijača domaćeg tima.

Navijači Borca su, uz pogrdno skandiranje, ušli na teren i krenuli ka navijačima Željezničara sa namerom da se obračunaju sa njima. Navijači Borca su upalili baklje i gađali gostujuće navijače i policiju kamenjem.

Napetost je eskalirala nakon što je Željezničar poveo u 28. minutu, a navijači ovog kluba, takozvani „Manijaci“, priredili bakljadu na stadionu.  Nešto kasnije navijači Borca probili su tribine i uleteli na atletsku stazu i krenuli prema tribini na kojoj su se nalazili navijači Željezničara.

 

Poletele su kamenice, zatim i baklje, a nad stadionom se razvio gusti dim. Oba tima su se povukla sa terena nakon što se u incident umešala i policija, koja je privela nekoliko navijača banjalučkog kluba.

Utakmica nije nastavljena, a igrači Željezničara zbog lične bezbednosti više nisu želeli da izađu na teren. Glavni sudija prekinuo je meč nakon te odluke gostujućeg tima.

Utakmicu na Gradskom stadionu u Banjaluci pratilo je oko 7.000 gledalaca.

Banjalučke Nezavisne novine navode da je policija uhapsila još četiri osobe koje su u naselju Zalužani bez jasnog motiva pretukli šest prolaznika.

Ostavi poruku