Руски премијер Владимир Путин прихватио предлог да се кандидује за председника Русије наредне године. Садашњи председник Дмитриј Медведев предложен за носиоца листе Јединствене Русије, односно кандидата за премијера.

На конгресу владајуће Јединствене Русије, премијер Владимир Путин предложио је да руски председник Дмитриј Медведев предводи листу те странке на наредним парламентарним изборима, док је Медведев предложио да Путин буде кандидат Јединствене Русије на председничким изборима 2012. године.

„Предлажем да листу Уједињене Русије за државну Думу на изборима 4. децембра предводи шеф државе Дмитриј Медведев“, рекао је Путин на годишњем конгресу Јединствене Русије, додавши да прихвата предлог да се кандидује за шефа државе.

Премијер Путин је, такође, навео да би Медведев требало да буде премијер после председничких избора у Русији у марту 2012. године, преноси Ројтерс.

Путин је навео да су се он и председник Медведев „давно“ сложили о својим будућим улогама у Русији, пренео је АФП.

„Желео бих директно да кажем да смо споразум о томе шта треба да се уради, шта ми треба да урадимо постигли одавно, пре неколико година“, рекао је Путин.

Медведев је образлажући свој предлог рекао да мисли да би „било коректно да конгрес подржи кандидатуру лидера партије Владимира Путина за функцију председника државе“.

„Уколико (владајућа Јединствена Русија) добије изборе, а ја сам готово сигуран да хоће, спреман сам да наставим да радим на модернизацији државе“, рекао је Медведев.

Данас се завршава дводневни конгрес партије Јединствена Русија премијера Владимира Путина, у чијем раду учествује око 130 страних делегата, између осталих из Србије, Финске, Грчке, Бразила, Јужноафричке Републике, Турске, Литваније.

Ostavi poruku