Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић сматра да би било лијепо када би исти ставови које је предсједник САД Барака Обама изнио у свом говору пред УН по питању односа Израела и Палестине важили и за Косово.

„Став америчког председника је да решење не може да се донесе у УН ако се претходно не постигне договор између Израелаца и Палестинаца. И на Косову треба да буде тако, али проблем је што је, пре него што је дијалог завршен, један део међународне заједнице поступио другачије“, рекао је Дачић новинарима.

Дачић је истакао да би за Србију важили слични принципи када би она била јачи савезник САД, али пошто то очигледно није, онда мора да води тешку борбу – с једне стране за очување Косова, а са друге за очување Србије и српског народа који је угрожен.

„Само јака Србија може да буде велика, не велика по територији, него да се избори да опет буде земља чија ће се реч уважавати“, поручио је Дачић.

Дачић је данас, у присуству представника амбасада Русије, Украјине и Бјелорусије, положио вијенце на споменик подигнут у знак сјећања на погибију 36 Руса, у борбама за ослобођење Краљева 1944. године.

Ostavi poruku