Срби су отворили нови алтернативни пут код прелаза Јариње, након што је претходно направљени КФОР блокирао бодљикавом жицом, јавља дописник Срне.

На сјеверу Косова није забиљежен ниједан инцидент током ноћи, када су Срби почели са прокопавањем новог алтернативног пута, како би заобишли пункт који су припадници Кфора поставили синоћ иза 22.00 часова на алтернативном путу који је прокопан јуче ујутру надомак прелаза Јариња.

Предсједник општине Лепосавић Бранко Нинић рекао је Срни да ће Срби наћи начин да робу из централне Србије пребаце на територију Косова.

„Ми нећемо прихватити условљавање Кфора. Све док се не уклони косовска царина и полиција са прелаза Јариње и Брњак ми нећемо користити те прелазе“, рекао је Нинић.

Предсједник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је Срни да је ситуација на сјеверу Косова веома напета, али мирна.

„Осјећају се несташице горива, док храну допремамо алтернативним путним правцима“, додао је Пантић.

Барикаде које Срби држе на свим магистралним путевима по сјеверу Косова остају до даљњег, јер предсједници четири српске општине траже састанак са командантом Кфора, умјесто са његовим замјеницима. Овај састанак је требало да буде одржан јуче, али је отказан због заузетости команданта.

Ostavi poruku