Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска жели да гради партнерски однос са инвеститорима и да је спремна да уради све што је потребно како би их задржала .

Говорећи на отварању инвестиционе конференције, која се данас и сутра одржава у Бањалуци и Приједору, предсједник Додик је поручио да је РС данас политички стабилна и да има шта да понуди инвеститорима.

“Ми желимо да чујемо ваше искуство и да с вама развијемо однос који ће довести до тога да мијењамо законе и прилагођавамо их новим условима и покушајима да се одговори на економску кризу. Партнерство је кључна ријеч нашег данашњег дружења и то оно партнерство које може да се настави“, рекао је Додик.

Он је нагласио да РС жели да смањи администрацију, порезе, да на садашњем нивоу задржи цијену електричне енергије и да ради на јачању конкурентности привреде и доведе је до препознатљивости у региону.

Предсједник РС је истакао да РС жели да настави са инвестирањем у инфраструктуру, уз напомену да би за мјесец дана требало да буде завршена прва дионица аутопута Бањалука – Градишка у дужини од око 40 клиометара, те да слиједи изградња аутопута према Добоју.

„РС хоће да буде лидер у јавно-приватном партнерству, за шта су јој потренбни партнери и њихово искуство“, рекао је Додик и изразио увјерење да ће ова конференција стимулисати инвеститоре.

Извор: СРНА

Ostavi poruku