Шеф београдског преговарачког тима Борислав Стефановић рекао је да су административни прелази Јариње и Брњак „острва илузија приштинског суверенитета“ и да служе да заварају Приштину да има контролу над нечим.

„Јариње и Брњак су острва илузија приштинског суверенитета и служе да заварају Приштину да има некакву контролу над нечим, а нема је. Реално, у питању су два изолована острва од 200 до 400 метара квадратних где седе људи којима ту није место и по међународном праву и по међународним споразумима, који не врше никакву функцију и не могу да је врше“, изјавио је Стефановић за новосадски „Дневник“.

Он је додао да ће пропасти покушаји потекли из неких београдских политичких кругова да заваде српску државу са сјевером Косова.

„Србија има решења и предлог је доставила ЕУ. За та решења имамо подршку наших грађана на северу покрајине, без обзира на неке покушаје из Београда да се то јединство наруши и да се шаљу погрешне поруке представницима локалних власти да не треба да сарађују са својом сопственом државом“, рекао је Стефановић.

У Бриселу ће 28. септембра бити настављен дијалог Београда и Приштине, а тема разговора требало би да буде струја и телекомуникације.

Ostavi poruku