Срби у Косовској Митровици одговорили су летком на летак који је КФОР претходно бацао из хеликоптера.

У заглављу летка који се синоћ појавио на улицама Косовске Митровице стоји „Срби са Косова“ уз српску заставу.

„По Резолуцији 1244 Косово је саставни део Србије. Резолуцијом нема косовских царина. По Резолуцији нема граница на Косову. Блокада путева представља незадовољство српског народа због косовских царина и непоштовања Резолуције 1244. Боље је бранити се блокадама и барикадама него оружаним отпором. А ви господо из КФОР-а размислите да ли смо у праву“, стоји у летку који је написан на српском и енглеском језику.

Овај летак је одговор на летак који су из хеликоптера КФОРА јуче послије подне, надлетајући Косовску Митровицу, бацали на српском и  енглеском језику са амблемима КФОРА.

У тексту на лецима се наводи да КФОР признаје право на мирне протесте и демонстрације, али да блокаде путева не предштављају прихватљив начин за изразавање брига становништва.

„Блокаде путева су незаконите и стога не потпадају под мирне демонстрације. Блокаде путева представљају опасност за све у ванредним ситуацијама јер помоћ неће бити у стању да допре до оних којима је потребна. У складу са Резолуцијом 12 44 КФОР је одговоран за поновно обезбеђивање слободе кретања“, наводи се у тексту.

Такође, испред скретања за камп КФОР-а „Нотинг хил“, на територији општине Лепосавић, синоћ је, први пут од избијања кризе након довођења косовских цариника на прелазе Јариње и Брњак, патрола КФОР-а успоставила контролни пункт.

На том путу припадници пољског контингента КФОР-а контролишу возила која пролазе, у потрази за оружјем.

Ostavi poruku