Либијски побуњеници заробили су 19-огодишњу дјевојку, снајперисту, која је признала да је убијала за Моамера Гадафија, пише данас „Даилy Маил“.

Нисрен Мансур ал-Форгани признала је да је убила више од 11 заробљених побуњеника изблиза. Она се сада налази у војној болници у Триполију, ланцима везана за кревет.

Ријеч је о једној од 1.000 дјевојака које су регрутоване у Гадафијеву женску милицију, а сада су их заробили побуњеници.

Нисрен тврди да је убијала под притиском и великим пријетњама, а за „Даилy Маил“ је рекла да су је старији официри сексуално злостављали, укључујући и команданта елитних снага које су чувале Гадафија.

„Рекла сам побуњеницима шта сам радила. Они су бијесни; не знам шта ће сада бити“, испричала је Нисрен.

Та дјевојка је завршила у војсци на наговор мајчине пријатељице након што је напустила школу да би се бринула о тешко болесној мајци.

Нисрен је у кампу за обуку младих дјевојака обучена за снајперисту. Она је испричала да су их у војсци плашили различитим причама да дјевојке не би бјежале.

„Говорили би ми да убијем свакога ко каже нешто против пуковника па макар се радило и о мојој мајци. Сваки дан су доводили дјевојке које су силовали команданти и ја сам била једна од њих. Пријетили су ми смрћу ако бих некоме рекла за то“, рекла је она.

Нисрен је испричала да је заробљене побуњенике убијала у дворишту затвора у којем су их држали. Она тврди да је покушавала све како би их промашила али да јој је онда речено да ће је морати убити ако не изврши задатак.

По завршетку смакнућа која су трајала неколико дана, Нисрен је успјела да побјегне из тог комплекса, скочила је с другог спрата и сломила ногу, а на улици ју је ударио и камион.

Нисрен је ипак успјела да се удаљи од војног комплекса након чега су је нашли побуњеници и одвели у џамију.

Извор: Бета

Ostavi poruku